2min

Er bestaan grote verschillen in het gebruik van apps tussen mannen en vrouwen. Zo vindt maar liefst 46 procent van de vrouwen Facebook de populairste app terwijl dit bij de mannen slechts 28 procent is. Wat echter opvalt in het onderzoek is dat er niet veel verschillen zijn tussen verschillende generaties als je kijkt naar de populairste apps.

Dit kwam naar voren bij een onderzoek onder de Nederlandse beroepsbevolking gedaan door onderzoeks- en adviesbureau Intelligence Group. Dit bedrijf doet hier al sinds 2003 onderzoek naar waarbij jaarlijks minimaal 20 duizend personen uit de Nederlandse beroepsbevolking worden ondervraagd. Zo kunnen we vaststellen dat de populairste apps van de beroepsbevolking in Nederland WhatsApp en Facebook zijn.

Top 10 Populairste apps

  1. Facebook 37%
  2. Whatsapp 32%
  3. Nu 16%
  4. Wordfeud 16%
  5. Twitter 15%
  6. Telegraaf 5%
  7. Buienradar 5%
  8. Rabobank 4%
  9. ING 4%
  10. Angry Birds 3%

Bij de minder populaire apps zien we wel een verschil in het gebruik tussen jongere en oudere generaties. Zo scoren apps gerelateerd aan social media bij jongere generaties hoger als bij de oudere generaties. Bij de oudere generatie zijn duidelijk informatieve en functionele apps het populairst. Zoals apps voor banken, nieuws en openbaar vervoer.

Wat opvalt is dat op het oog arbeidsgerelateerde apps achterblijven. Alleen LinkedIn blijft gestaag groeien als hulpmiddel voor mensen die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. "Toch is de impact van mobile op de arbeidsmarkt vermoedelijk groter dan we nu al kunnen meten", aldus Geert-Jan Waasdorp, oprichter Intelligence Group. "Werkgevers zouden eens in de webanalytics moeten kijken hoeveel vacatures nu al mobile worden bekeken. Ik denk dat velen verbaasd zullen zijn en tegelijk dit als een kans moeten zien om bijvoorbeeld een mobile site te ontwikkelen."