2min

De CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, laat in een interview met GamesIndustry International weten dat free-to-play spellen (F2P) de toekomst hebben, dit mede doordat er uiteindelijk meer winst mee te behalen valt. Uit Guillemot’s uitspraken is af te leiden dat 93 procent van de Ubisoft-gamers dit op illegale wijze doet.

Volgens Guillemot is het aantal mensen dat uiteindelijk betaalt voor F2P-spellen gelijk aan het aantal dat een fysieke kopie van een spel in de winkel koopt, namelijk vijf tot zeven procent. Dit zou betekenen dat minimaal 93 procent van alle Ubisoft spellen die gespeeld worden illegaal verkregen zijn. Guillemot laat weten dat F2P een effectieve manier is geweest voor Ubisoft om de strijd tegen piraterij aan te gaan.

Guillemot stelt dat de toekomst voor spellen bij het F2P-model ligt, dit omdat het meer voordelen biedt dan fysieke kopieën. Het geld dat verkregen wordt met F2P is op langere termijn hoger, advertenties in spellen of de aanwezigheid van betaling voor privileges in een spel zijn een constante inkomstenbron. Verder worden spelers meer betrokken met het spel omdat het door updates een langere levensduur heeft. Daarnaast is F2P goedkoper in productie omdat distributiekosten grotendeels uitgespaard worden omdat de spellen via online kanalen verspreid worden.

Verder denkt Guillemot dat de komst van nieuwe gameconsoles ook weer voor opleving zal zorgen in de oude traditionele markt en dat het uitstel van de nieuwe consoles een grote oorzaak is van de tegenvallende verkoopcijfers. Innovatie in nieuwe consoles is belangrijk om de markt gezond te houden.