1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De FBI zegt dat er geen bewijs is dat een hackersgroep toegang heeft gekregen tot de gegevens op een laptop van een FBI-agent. Ook zou er volgens de FBI geen bestand bestaan waarin 12 miljoen UDID-gegevens van Apple-apparaten vermeld staan.

Antisec heeft aangegeven dat het de gegevens heeft verkregen via de laptop van een FBI-agent met de naam Chrisopher Stangl. FBI-agent Stangl is werkzaam binnen het "Regional Cyber Action Team". Antisec suggereert dat de 12 miljoen gegevens gebruikt werden om de eigenaars van de desbetreffende apparaten in de gaten te houden.

Antisec heeft naast de UDID’s en push-tokens geen verdere informatie openbaar gemaakt, hoewel Antisec deze gegevens naar eigen zeggen wel in bezit heeft. Het zou gaan om volledige namen, telefoonnummers en adresgegevens.

De FBI kwam gisteren met een verklaring aangaande de beschuldigingen van Antisec: "Op dit moment kunnen we geen bewijs vinden dat er op wijst dat een FBI-laptop is gekraakt of dat de FBI op zoek was naar deze informatie. Laat staan dat we in het bezit waren van dergelijke informatie".

Peter Kruse, een specialist op het gebied van internetcriminaliteit voor CSIS Security Group in Denemarken, heeft gisteren getweet: "Apple UDID-lek is echt. Ik kan bevestigen dat drie van mijn apparaten in de lijst voorkomen".

Johannes Ullrich, van SANS Internet Storm Center, zei: "Uit de gegevens valt niet op te maken of dit daadwerkelijk bij de FBI vandaan komt. Het is niet duidelijk wie een bestand als dit zou kunnen bezitten".