1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De aandelen van Google staan momenteel op een recordhoogte. De betrouwbare advertentiepraktijken waar het bedrijf zich onder andere mee bezig houdt wekken veel optimisme bij beleggers.

Beleggers maakten zich nog wel eens zorgen over het vraagstuk of de webgigant zich wel op een juiste manier kon aanpassen aan het steeds veranderende internet. Deze zorgen lijken met de recordhoogte van de aandelen voorlopig van de baan. Het aandeel Google haalde gisteren op Wall Street 748,90 dollar, het vorige record dat gevestigd werd in november 2007 was 747,24 dollar. In 2009, tijdens het negatieve hoogtepunt van de wereldwijde financiële crisis, tikte het aandeel nog een dieptepunt van 300 dollar aan, omdat investeerders dachten dat de beste jaren van Google al voorbij waren.

Analisten zien de zoekgigant, welke een omzet draaide van 38 miljard dollar afgelopen jaar, als een bijzonder goede kandidaat om in te beleggen. Even was er onzekerheid over de bestemming van het geld van beleggers, door de komst van allerlei jonge bedrijven op de beurs zoals Zynga en Facebook. Deze bedrijven kwamen de beurs op met torenhoge verwachtingen, maar konden deze niet waarmaken vanwege het weinige bewijs voor een levensvatbaar inkomstenmodel.

Een analist, Brian Wieser, zegt: "De markt is het gaan waarderen dat Google eigenlijk continu alleen maar meer omzet is gaan maken".