Algemeen

Vijf lange jaren hebben we moeten wachten op de terugkeer van de iconische gameheld die zijn steentje heeft bijgedragen aan Microsoft’s succes in de gameconsole-business; Master Chief, Spartan 117. De oorlogsveteraan is een supersoldaat van weinig woorden, maar grootse daden. Eigenhandig heeft hij dan ook meerdere malen de mensheid van uitroeiing behoed. Na twee tussendoortjes, Halo 3: ODST en Halo Reach is het weer tijd voor onze geblikte held om dit keer een eeuwenoud kwaad te bevechten.


Microsoft heeft Halo 4 aangekondigd als het begin van een nieuwe trilogie, wat betekent dat we sowieso nog twee vervolgen kunnen verwachten. Bungie, als gamestudio de geestelijke vader van Halo, koos er voor om als onafhankelijke ontwikkelaar verder te gaan en zich in nieuwe avonturen te storten. De merknaam Halo is echter in het bezit van Microsoft, dat aan de bak moest om een competent team te vormen dat de gouden toekomst van Halo moest garanderen. Dit heeft geleid tot het ontstaan van 343 Industries, waarvan een deel van het team over is gekomen van Bungie, onder leiding van Frank O’Connor. Met de toevoeging van fris talent moet dit tot gevolg hebben dat de bekende Halo-ervaring behouden blijft, maar aan wordt gevuld met frisse, nieuwe ideeën. Uiteraard waren een hoop fans huiverig voor dit proces, maar na het vooral op multiplayer-gebied ietwat tegenvallende Halo Reach, leek het mij persoonlijk niet eens zo’n slechte ontwikkeling.

De marketingcampagne draaide in ieder geval weer op volle toeren. Met een heuse webserie met een totale lengte van 90 minuten en een trailer geproduceerd door David Fincher, bekend van films zoals Se7en en Fight Club bekende, heeft Microsoft kosten noch moeite bespaard. Microsoft toont in ieder geval aan dat het genoeg vertrouwen heeft in opnieuw een daverend succes, tijdens het lezen van deze review kom je er achter of 343 Industries heeft kunnen voldoen aan de torenhoge verwachtingen.


Halo 4 wordt exclusief uitgebracht voor de Xbox 360. In de prijsvergelijker van Techzine vind je Halo 4 momenteel voor een prijs van 49,49 euro.