1 min

Tags in dit artikel

, ,

Synology heeft een NAS-sever uitgegeven die ruimte biedt aan twaalf harde schijven. De DiskStation DS2413+ heeft een aantal mechanismen die de betrouwbaarheid moeten verhogen.

In het apparaat zit een passieve koelstructuur, zodat er altijd koeling aanwezig is. Ook wanner het systeem waarneemt dat een ventilator niet werkt zullen er automatisch andere ventilatoren ingeschakeld worden, totdat het probleem verholpen is. Tevens is het apparaat aan te sluiten met twee LAN-aansluitingen, die ervoor zorgen dat als één van de kabels gebreken vertoont, niet het hele systeem plat ligt. Dit komt ook de snelheid ten goede

De DiskStation DS2413+ heeft een 2,13 GHz. dualcore-processor met 2 GB werkgeheugen. Optioneel is dat laatste uit te breiden tot 4 GB. De lees- en schrijfsnelheid van het apparaat zijn respectievelijk 201,03 MB per seconde en 196,87 MB per seconde bij RAID5, met twee LAN-aansluitingen in combinatie met een Windows-systeem. Ook kan deze DiskStation geïntegreerd worden met virtuele besturingssystemen binnen VMWare, Hyper-V en Citrix, dankzij de iSCSI-ondersteuning.

Deze NAS-server maakt gebruik van Synology’s DiskStation Manager DSM 4.1 software. De prijs bedraagt 1573 euro.