1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Afgelopen vrijdag verscheen er een video online waarin de Nederlandse internet providers en Stichting Brein werden bedreigd. De persoon die zich voordeed als een lid van Anonymous dreigde alle internetaanbieders plat te leggen vanwege het blokkeren van ThePirateBay. Nu blijkt deze persoon een 16-jarige jongen te zijn zonder enige banden met Anonymous.

De video die waarschijnlijk meer aandacht kreeg dan dat de jongen zelf had verwacht, zorgde ervoor dat de internetproviders extra personeel klaar hadden staan mocht de dienstverlening in gevaar komen. Dit blijkt nu dus voor Jan met de korte achternaam te zijn geweest aangezien de boodschap niets meer was dan een loos dreigement van een 16-jarige puber. De jongen heeft zich inmiddels zelf bij de politie gemeld, daar is vervolgens een gesprek geweest en is besloten dat de jongen niet zal worden vervolgd door het Openbaar Ministerie.

Het Openbaar Ministerie verklaarde:"De video kan niet worden aangemerkt als een bedreiging en er is daarom geen strafbaar feit gepleegd".

KPN en Tele2 hebben laten weten geen aanklacht tegen de jongen in te dienen. Ziggo aan de andere kant geeft aan nog tijd nodig te hebben of er eventuele schade verhaald wordt op de 16-jarige jongen.