Eurocommissaris Neelie Kroes stelt op het Broadband World Forum in Amsterdam dat een snellere internetverbinding nodig is om in de toekomst economische groei mogelijk te maken.

Kroes vindt vooral dat nationale overheden in moet zetten op het gebied van aanleg van draadloze breedbandverbindingen, met name glasvezelnetwerken moeten versneld aangelegd worden als we niet achterop willen raken bij andere continenten. "We hebben nog lang niet de grenzen bereikt van wat we met internet kunnen. Laten we die ontwikkelingen niet remmen met langzame verbindingen", aldus Kroes. "We kunnen niet competitief blijven en economisch wereldleider worden zonder supersnel internet."

Overigens stelt Kroes ook dat glasvezelnetwerken niet alleen van toegevoegde waarde zijn voor de ICT-sector, "Alle sectoren gaan digitaal. Cloudcomputing is een hele nieuwe manier van IT-dienstverlening en het heeft een snelle verbinding nodig" verder kan ook gedacht worden aan de mogelijkheden die sneller internet biedt voor bijvoorbeeld het verzorgen van ouderen op afstand. "Op deze manier kunnen we zelfstandig en met waardigheid oud worden in onze eigen huizen, maar dan hebben we breedbandinternet voor iedereen nodig."