Kim Dotcom heeft de langverwachte filesharingwebsite Mega officieel aangekondigd. Mega is de opvolger van het ter ziele gedragen Megaupload en wordt in januari 2013 gelanceerd.

De website zal geen gebruik maken van hosts uit de Verenigde Staten, om zo vervolging van Amerikaanse autoriteiten te ontlopen. Dotcom meldde hierover: "De nieuwe Mega zal niet bedreigd worden door Amerikaanse aanklagers". Voor Dotcom is dit van groot belang, bij MegaUpload waren de Amerikaanse autoriteiten wel betrokken. Door geen Amerikaanse hosts in te zetten denkt Dotcom dat de Verenigde Staten geen directe aanleiding krijgen om Dotcom opnieuw te vervolgen.

Op dit moment wordt Dotcom vervolgd voor piraterij, afpersing en het witwassen van geld. Amerikaanse aanklagers eisen 218 miljoen euro van Dotcom, vanwege onwettige activiteiten die plaats vonden op Megaupload.

De lancering van de nieuwe filesharingwebsite in januari van volgend jaar zal net voor het Nieuw-Zeelandse uitleverproces plaatsvinden. Dotcom wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten om in dat land een proces te ondergaan.