2min

In minder dan een week zal Kim Dotcom het nieuwe Mega filesharing platform lanceren, de opvolger van Megaupload.com. De populaire voorganger werd door de FBI en Nieuw-Zeelandse autoriteiten uit de lucht gehaald vanwege het aanbieden van illegale content. Dotcom heeft inmiddels aangegeven dat de lancering gepaard zal gaan met een enorm feest bij zijn landhuis in Nieuw-Zeeland.

Dotcom heeft via zijn Twitter-account een afbeelding vrijgegeven waar een interface te zien is van de website waar een gebruiker de upload- en downloadsnelheid kan verhogen. Hij geeft daarbij aan dat dit een "world’s first" is.

Eerder gaf Dotcom al afbeeldingen vrij, deze staan in de galerij hieronder, maar deze waren lang niet zo onthullend als hetgeen hij nu heeft getoond. De nieuwste afbeelding laat een gebruikersinterface zien waar maximaal zes parallelle connecties ingesteld kunnen worden voor het uploaden en downloaden van bestanden. Daarbij kunnen gebruikers ook kiezen welke uploadsnelheid gebruikt mag worden en is er een mogelijkheid om identieke bestanden over te slaan bij het uploaden.


Het meest onthullende en ook opvallende aan deze afbeelding is echter dat gebruikers de mogelijkheid hebben om het SSL-protocol uit te schakelen. Dit protocol is bedoelt om communicatie op het internet te beveiligen en te versleutelen. Wanneer dit protocol uitgeschakeld wordt verschijnt de melding dat dit de snelheid verhoogt en dat het niet ten koste van de veiligheid zou gaan. Het is onduidelijk waarop Dotcom baseert dat dit geen veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

Het is nu afwachten totdat Dotcom het nieuwe Mega-platform lanceert. Binnen afzienbare tijd zullen dan ook de mogelijkheden en de kosten, die een premium-account met zich meebrengen, bekend worden.