1 min

Android had in het tweede kwartaal van 2012 al het leeuwendeel van de geleverde smartphones op zijn naam staan, de nieuwe cijfers van het IDC over het derde kwartaal tonen dat deze trend zich verder doorzet. Het besturingssysteem van Google heeft 75 procent van het marktaandeel bemachtigd.

75 procent van de in het derde kwartaal geleverde smartphones bevatten het Android-besturingssysteem, dat vertaalt zich naar 136 miljoen verkochte Android-toestellen. Apple komt met de iPhone op een tweede plaats terecht, maar op gepaste afstand: 14.9 procent van de geleverde apparaten zijn van Apple. Research in Motion en toestellen met Symbian pakken de derde en vierde plaats op de lijst en leveren beiden 6.6 procent van alle leveringen.

De op Windows gebaseerde telefoons zakten naar een kleine 2 procent, hiermee bekleedt Microsoft de vijfde plaats op de lijst, net boven de smartphones draaiende op Linux. Verwacht wordt dat Microsoft met de komst van de Windows Phone 8-apparaten een significante stijging zal waarnemen bij de cijfers van het vierde kwartaal.