1 min

Microsoft meldde eerder al dat het slechts vier dagen de tijd nodig heeft gehad om al vier miljoen kopieën te verkopen van Windows 8. Daarna heeft het bedrijf geen cijfers meer prijsgegeven, maar volgens een recente statistiek van StatCounter over internetverkeer van Android- en Windows 8-gebruikers, blijkt dat de verkopen van Windows 8 flink doorgestegen moeten zijn.

StatCounter legt data van verschillende bronnen vast en voegt dit samen om onder andere een beeld te schetsen van het aantal gebruikers dat gebruik maakt van het internet op een bepaald platform. Uit deze statistiek is op te maken dat Windows 8 nu al het mobiele besturingssysteem Android ingehaald heeft qua internetverkeer. Dit is al na slechts twee weken na de officiele uitgave van Windows 8. Het lijkt er dus inderdaad op dat Windows 8 na de mijlpaal van vier miljoen verkopen nog eens flink op de staart is getrapt. Natuurlijk valt het verschil ook op een andere manier te verklaren: Windows 8 heeft een veel groter gebruikerspotentieel dan Android.


Microsoft kan na de inhaalmanoeuvre al weer omhoog kijken, verwacht wordt dat Windows 8 ook Apple’s iOS binnen een maand voorbij zal streven.