Nintendo heeft zojuist in Japan aangekondigd dat de nieuwe Wii U-console vanaf 8 december in de winkels zal komen te liggen. De prijs voor het gaming-apparaat zal liggen op 26.250 en 31.500 Yen, er komen namelijk twee versies uit.

Omgerekend kost de Wii U daarmee respectievelijk ongeveer 260 en 310 euro. Of de Wii U deze prijzen in Europa zal krijgen valt te betwijfelen, vaak vallen die wegens importkosten en dergelijke net wat hoger uit. De Wii U zal in ieder geval lanceren met twee games van Nintendo zelf: New Super Mario Bros. U en Nintendo Land.

Er werden twee versies van de Wii U aangekondigd, de Basic- en Premium-set, respectievelijk uitgevoerd in wit en zwart. De Premium-console is de duurdere van de twee en heeft in plaats van 8 GB maar liefst 32 GB aan interne opslagruimte. Eigenaars van de Premium-versie krijgen online 10 procent korting op aankopen op het Nintendo Network. Verdere verschillen zijn er vooralsnog niet.

De Wii U is voorzien van 2 GB aan werkgeheugen. Van dit geheugen wordt altijd de helft gebruikt voor het besturingssysteem, de andere helft is gereserveerd voor het draaien van de games. De Wii U kan overweg met optische schijven met een opslagruimte van maximaal 25 GB.

De Wii U wordt geleverd met één GamePad met bijbehorend oplaadstation, een HDMI-kabel en een standaard voor de Wii U. De GamePads worden ook los verkocht voor een prijs van 13.440 Yen, omgerekend zo’n 130 euro. Het bijbehorende laadstation kost daarnaast nog eens 1.870 Yen, omgerekend ongeveer 20 euro. Wii U Pro-controllers kosten 5.040 Yen, omgerekend is dat zo’n 50 euro.

Update:
Nintendo heeft zojuist bekendgemaakt dat de Wii U vanaf 30 november in de Europese winkels zal liggen. Dat is dus eerder dan in Japan, wat zeer opvallend is. Prijzen maakt Nintendo niet bekend, het Japanse bedrijf laat dit over aan de winkeliers.

Ook in de Verenigde Staten zal de Wii U eerder te koop zijn.