1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Wii U, Nintendo’s nieuwe console, gaat mogelijk 299 dollar kosten. Ondanks dat Nintendo de console zo goedkoop mogelijk probeert te maken, lijkt een prijs van 299 dollar te verwachten omdat het Japanse concern er voor kiest om de Wii U te leveren met een losse tablet welke als controller gebruikt kan worden.

Volgens verschillende bronnen zou de Wii U ongeveer 180 dollar kosten om te produceren. Hierbij zou de controller het duurste item zijn om te fabriceren. Ondanks dat de fabricage van de Wii U slechts 180 dollar aan onderdelen kost, zijn er nog een aantal andere zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Zo komen er nog zaken als verpakking, verzending, Research & Development, software en dergelijke bij kijken.

Om winst te kunnen maken op de console lijkt een prijs van 299 dollar geen vreemd getal. Echter zou Nintendo hoop hebben gekoesterd om de console aan te kunnen beiden voor een prijs van 250 dollar. Deze prijs zou volgens betrokkenen niet langer realistisch genoemd kunnen worden. Het wordt verwacht dat Nintendo een prijs zal bevestigen op de E3 beurs. Deze beurs wordt van vijf tot zeven juli gehouden in Los Angeles.