CEO van Nintendo, Satoru Iwata, heeft toegegeven dat Nintendo de Wii U met verlies zal verkopen wanneer deze volgende maand gelanceerd wordt. Dit liet hij weten tijdens een discussie over Nintendo’s financiële resultaten van de laatste drie maanden.

Tijdens de discussie over de financiën van Nintendo van de laatste drie maanden laat Iwata weten dat door de toename van de waarde van de Yen en de hogere productiekosten van de Wii U, de nieuwe spelconsole initieel met verlies zal worden verkocht. Een andere reden is dat Nintendo de Wii U "voor een voor de consument redelijk prijs" wil verkopen. "Ook al verwachten we dat onze financiële prestaties zullen herstellen, onder deze omstandigheden moeten we helaas toegeven dat we geen Nintendo-achtige winst zullen behalen in dit fiscale jaar", aldus Iwata.

Verlies maken op hardware tijdens de lanceringsperiode van een nieuw apparaat is geen onbekend terrein voor Nintendo, recentelijk was dit ook nog het geval bij de Nintendo 3DS. Intussen zorgt de 3DS wel voor winst voor het bedrijf, mede dankzij de groeiende softwareverkoop voor het apparaat. Verwacht wordt dat Nintendo dit ook van plan is met de Nintendo Wii U.

De Nintendo Wii U zal op 30 november 2012 op de Nederlandse markt verschijnen voor een prijs vanaf 299 euro voor het basismodel, dit kan oplopen tot 399 euro wanneer de Wii U gekocht wordt in een bundel.