De Nokia Lumia 920 gaat vanaf deze week in de verkoop in vijftien verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Frankijk. Nederland zal nog even geduld moeten hebben, ons kikkerlandje staat namelijk niet op de lijst met landen waar de Lumia 920 als eerste verkocht zal worden.

Nokia heeft een uitnodiging verstuurd aan de Nederlandse pers, in deze uitnodiging wordt duidelijk gemaakt dat de presentatie van de Lumia 920 in de planning staat voor 27 november, vaak is het zo dat de lancering ook rond deze tijd zal plaatsvinden. Duitsland, waar vorig jaar nog als eerste de Nokia Lumia 800 uitgebracht werd, staat overigens net als Nederland niet op de lijst van landen die de Lumia 920 als eerste aan mogen bieden.

De Nokia Lumia 920 bevat een 4.5 inch PureMotion IPS-scherm met een resolutie van 1280 bij 768 pixels, 4G LTE, een 8.7 megapixel camera aan de achterzijde en een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde, een 1.5 GHz. dual-core Snapdragon S4-processor en 1GB werkgeheugen. De Nokia Lumia 920 zal verschijnen in de kleuren zwart, wit, geel, rood en grijs.