Momenteel is de lancering van de Nokia Lumia 920 voor de pers van Nederland aan de gang. Het Finse Nokia heeft hierbij duidelijk gemaakt dat de consument nog wel even moet wachten op de vlaggenschepen van Windows Phone 8, deze komen namelijk pas begin januari in de Nederlandse winkels te liggen.

Hoewel de Lumia 920 al sinds begin november in de winkels ligt in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Duitsland, moeten we in Nederland dus nog een tijdje wachten. Nokia verwacht daarnaast dat de toestellen begin januari nog slecht verkrijgbaar zullen zijn. Medio januari moeten de tekorten echter opgelost zijn.

De Nokia Lumia 920 zal geleverd worden met 32GB opslagruimte en heeft geen beschikking over een SD-slot. Dit in tegenstelling tot de Nokia Lumia 820, welke met 16GB opslagruimte minder aan boord heeft, maar wél voorzien kan worden van een SD-kaartje. Ook wat betreft PureView-ondersteuning zijn er verschillen, de Lumia 920 krijgt de ondersteuning wel, terwijl de 820 deze functie moet ontberen. De Lumia 920 heeft ook ondersteuning voor Super Sensitive Touch, waardoor het scherm ook met handschoenen of andere objecten aangestuurd kan worden.

De Nokia Lumia 920 zal als los toestel ongeveer 599 euro kosten en wordt tot eind februari met een gratis accessoire geleverd waarmee het toestel draadloos opgeladen kan worden. De Lumia 820 kost los 499 euro en wordt geleverd met een hoes om het toestel draadloos op te laden. Een draadloze lader voor dit toestel moet echter los worden gekocht.