Nokia maakte donderdag een aantal voorlopige kwartaalcijfers bekend en daaruit bleek dat de Lumia-lijn van het Finse bedrijf goede zaken had gedaan. Nokia maakte echter ook duidelijk dat tekorten aan de Lumia 920 te wijten zijn aan lage verwachtingen van het bedrijf.

Nokia’s Windows Phone 8-vlaggenschip doet goede zaken, maar de Finse fabrikant had niet op zo’n succes gerekend. De verwachtingen waren zelfs zo laag, dat gedacht werd dat er bergen onverkochte Lumia 920-exemplaren over zouden blijven.

Hoewel Nokia’s afgelopen kwartaal voor het eerst sinds lange tijd weer zwarte cijfers zal opleveren, hadden de cijfers nog beter kunnen zijn, zo maken de Finnen duidelijk. Dat was mogelijk geweest indien Nokia een betere verwachting had gehad van de Lumia 920. De verkopen van de telefoon werden namelijk belemmerd door tekorten.

Overigens lagen de tekorten niet alleen aan Nokia’s verwachtingspatroon, sommige fabrikanten konden ook niet altijd voldoende componenten leveren. Nokia verwacht voor het volgende kwartaal overigens weer een klein verlies te draaien.