1 min Applications

Apple zoekt Nederlandstalige stagiair voor Siri

iPhoneclub heeft in een rondje langs de vacatures op Apple.com een interessante oproep gevonden. Apple is voor de Siri-afdeling op zoek naar stagiairs die Engels kunnen spreken en schrijven en daarnaast ook andere talen onder de knie hebben.

Zo wordt er gezocht naar mensen die Arabisch, Chinees, Deens, Fins, Frans, Koreaans, Noors, Zweeds of Nederlands spreken en schrijven. Ervaring met web- of applicatieonwikkeling en ervaring met het ontwikkelen voor Mac OS X zullen daarnaast een meerwaarde zijn voor de kandidaten. De stage zal plaatsvinden in Santa Clara Valley en heeft een looptijd van 6 maanden.

De vacature lijkt er op te wijzen dat we binnen bepaalde tijd ondersteuning van de Nederlandse taal kunnen verwachten in Apple’s spraakassistent Siri. Momenteel is Siri enkel beschikbaar in Apple’s mobiele besturingssysteem iOS, maar de kans lijkt aanwezig dat Mac OS X bij de eerstvolgende grote update ook ondersteuning voor Siri krijgt. Waarschijnlijk gaat het dan om versie 10.9, welke komende zomer gelanceerd wordt.

Voor degene die wel wat in een dergelijke stage ziet, de oproep is terug te vinden op de vacature-afdeling van Apple’s website.

Bron:iPhoneclub