1 min Applications

‘Apple gaat Siri beschikbaar maken in volgende versie Mac OS X’

Alles wijst erop dat Apple zijn persoonlijke spraakassistent Siri beschikbaar gaat maken in de volgende versie van Mac OS X. Er zijn screenshots uitgelekt waaruit blijkt dat Siri een eigen icoontje en menu krijgt binnen het besturingssysteem voor Mac-computers.

Apple is niet de eerste die zijn persoonlijke assistent naar een desktop-besturingssysteem brengt. Google maakte Google Now als eerste beschikbaar in Chrome OS en Microsoft volgde in Windows 10 met Cortana. Nu gaat Apple ook de stap maken naar de pc en zal Siri een eigen icoontje krijgen op het startscherm van alle Mac-computers. Apple gaat Siri dus niet integreren met de bestaande Spotlight-zoekfunctie.

Op 13 juni houdt Apple zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie en dan zal de nieuwe versie van Mac OS X worden gepresenteerd, evenals de nieuwe versie van iOS. Volgens geruchten gaat Apple de naam van het desktop-besturingssysteem aanpassen in macOS, zodat het meer in lijn is met iOS en watchOS.

Apple lijkt op dit moment wel het verste te zijn van alle techgiganten met de adoptie van de Nederlandse taal in een spraakassistent. Dat biedt natuurlijk wel de nodige voordelen voor ons Nederlanders en Vlamingen.

Bron:Macrumors