1 min

Het overzetten van content van de oude Nintendo Wii naar de nieuwe Wii U lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, het overzetten van bijvoorbeeld gekochte WiiWare-spellen lijkt een heel proces te vereisen dat veel tijd zal vergen.

Gamingredacteur Kyle Orland van Ars Technica heeft een bericht geplaatst over zijn bevindingen bij het overzetten van content van de oudere Wii-spelconsole naar de nieuwe Wii U. Het proces begint met het plaatsen van een SD-kaart in de Wii U, hierna wordt deze kaart en de Wii U-spelconsole via internet geregistreerd. Vervolgens moet de SD-kaart in de oude Wii geplaatst worden, deze moet vervolgens via internet geverifieerd worden, daarna wordt het spel en de accountinformatie op de SD-kaart geplaatst en wordt de game ook direct verwijderd van de Wii. Als laatste stopt men de SD-kaart weer in de Wii U, waar deze nogmaals geverifieerd wordt om vervolgens de gegevens naar de harde schijf van de Wii U te kopiëren. Dit allemaal ter bescherming van auteursrechten en om gebruikers ervan te weerhouden het spel op meerdere consoles te kunnen spelen.

Orland stelt dat zijn Wii op het laatste moment in het overzetproces een fout ondervond, het resultaat van deze fout was het gegeven dat Orland virtuele spellen ter waarde van 400 dollar en online opslaggegevens van deze spellen kwijt was. De enige optie voor Orland was het betalen van Nintendo om zijn oude Wii te laten repareren, om vervolgens zijn data opnieuw over te zetten naar de nieuw gekochte Wii U.