Tweedehands Wii U-consoles bieden toegang tot de digitaal gekochte games van de vorige eigenaar, zelfs al wordt de harde schijf voor de verkoop schoongemaakt.

Het probleem zit hem in de Nintendo Network ID. Dit identificatiemiddel wordt gekoppeld aan de Wii U-console. Het schoonmaken van de harde schijf of het verwijderen van de accounts die op de console staan, verandert daar niets aan: de Network ID blijft aan de Wii U-console gekoppeld. Dit leidt ertoe dat zelfs nieuwe accounts op de verkochte console toegang krijgen tot de games van vorige eigenaar.

De enige manier waarop een Network ID losgekoppeld kan worden van de Wii U-console is door deze op te sturen naar Nintendo in Amerika, omdat alleen die helpdesk bevestigd heeft Network ID’s van een Wii U te kunnen verwijderen.

Het is onduidelijk of Nintendo het probleem op kan lossen en zo ja, wanneer het dat gaat doen. Nintendo heeft nog niet gereageerd op de zaak.

De Wii U is de opvolger van de populaire Wii-gameconsole en op 30 november 2012 uitgebracht. Grootste vernieuwing van deze console is het gebruik van een tablet waardoor games extra mogelijkheden krijgen.