Google werkt aan een nieuwe versie van Maps voor de desktop, een versie die Google naar verwachting deze week op de I/O-conferentie uit de doeken doet. Droidlife heeft een glimp weten te vangen van de nieuwe startpagina, die korte tijd online verscheen.

De introductiepagina vertelde over een "speciaal aangepaste kaart voor elke zoekopdracht," zodat je een kaart te zien krijgt die de meest relevante informatie laat zien. Na verloop van tijd leert de software van voorkeuren op basis van eerdere zoekopdrachten en beoordelingen, op basis waarvan Maps suggesties doet.

Ook een slimmer kader voor zoekopdrachten staat centraal. Vorige week fluisterden geruchten al over dit strakkere design, dat de nadruk meer op de kaarten legt. Dit zoekvak laat tijdens het zoeken randinformatie zien over bijvoorbeeld bestemmingen, waarderingen, reviews en plattegronden van gebouwen.

De nieuwe Maps integreert daarnaast met afbeeldingen uit Google Earth, gebruikt elementen uit Google Flight Search en vergelijkt verschillende vormen van vervoer.

De update lijkt vooralsnog alleen voor destkopgebruikers beschikbaar te komen. Het mobiele platform is nog niet genoemd, maar Google zal in de loop der tijd ongetwijfeld ook veranderingen doorvoeren naar andere platforms.