Eerder schreven we nog over een extraatje dat Samsung zou gaan leveren bij de distributie van Android 4.1.2 voor de Galaxy Note 10.1 in de vorm van de Premium Suite. Vandaag heeft Samsung een video uitgebracht waarin extra aandacht wordt besteed aan deze suite voor de Galaxy S III.

Polen heeft inmiddels de update naar Android 4.1.2 en daarmee ook de Premium Suite mogen verwelkomen, voor alle andere landen brengt Samsung eerst een video uit waarin de Premium Suite voor de Galaxy SIII in actie komt.

In de video zien we onder andere Page Buddy, deze functionaliteit voorspelt wat je volgende logische actie zal zijn. Zo opent deze automatisch je muziekspeler wanneer je een koptelefoon in je Samsung Galaxy S III plugt. Ook is er nu de mogelijkheid om de meest gebruikte applicaties als eerste te tonen in je applicatielijst en kun je informatie over het weer, de tijd en locaties opgeven, direct nadat je een foto maakt.

Verder zien we ook de mogelijkheid om meerdere schermen op hetzelfde moment open te hebben staan op je telefoon. Ook is het met de Premium Suite makkelijk om de tekstgrootte van de browser aan te passen en kun je met een simpele klik een webpagina delen met vrienden. Voor de fanatieke Facebooker is er ook de mogelijkheid om een Facebook News Feed aan je lockscreen toe te voegen.

Hieronder deel 1 van de videoserie waarin de Premium Suite gedemonstreerd wordt.