1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nieuwe Facebook-leden zullen vanaf nu een virtuele rondleiding getoond worden waarin de privacyinstellingen van de socialenetwerksite worden uitgelegd.

De site heeft besloten deze rondleiding toe te voegen na de kritiek over het continu wijzigen van de privacyinstellingen, waarvan sommige instellingen bovendien lastig zijn te vinden. De Ierse databeschermingswaakhond speelde ook een rol in de totstandkoming van deze tutorial.

De nieuwe rondleiding laat gebruikers zien hoe ze hun instellingen voor verschillende privacyniveaus kunnen aanpassen, zoals wie welke statusupdate kan zien. Daarnaast wordt uitleg gegeven over hoe games, apps en advertenties werken op Facebook. Gebruikers krijgen bovendien te zien hoe ze vrienden kunnen vinden en foto’s kunnen labelen, maar dat heeft niet met privacy te maken.

Vorig jaar begon de Ierse Data Protection Commissioner’s Office een onderzoek naar hoe Facebook omgaat met de privacyregelgeving. Dit omdat het hoofdkantoor van het sociale netwerk zich in Ierland bevindt. Facebook laat weten: "We waarderen de begeleiding van de Ierse DPCO en we streven ernaar om de tools te bieden die mensen helpen om hun informatie te beheren op Facebook."