1 min

BlackBerry OS 10 moet Research in Motion (RIM) weer terug op de kaart zetten in de mobiele markt en één van de grote factoren hierin is de aanwezigheid van populaire applicaties om het besturingssysteem tot een succes te maken. Helaas lijken de mensen achter de populaire chat-applicatie WhatsApp op dit moment geen plannen te hebben om aanwezig te zijn op het nieuwe besturingssysteem.

Een email van Crackberry-auteur James Richardson aan het WhatsApp-team zorgde voor de bevestiging: "We hebben op dit moment geen plannen om BlackBerry OS 10 te ondersteunen." Dit betekent niet dat er nooit een WhatsApp-variant voor BlackBerry OS 10 zal verschijnen, maar er is wel een grote kans dat WhatsApp nog geen applicatie klaar heeft bij de lancering van BlackBerry OS 10.

WhatsApp-aanhangers zullen desalniettemin niet per se zonder WhatsApp komen te zitten bij de aanschaf van een BB10 apparaat. Het is immers nog altijd mogelijk om het Android .APK-bestand van WhatsApp te sideloaden naar het spoedig te lanceren besturingssysteem. Natuurlijk zou het qua efficiëntie wel een stuk beter zijn als er spoedig plannen gemaakt worden voor een native versie van WhatsApp voor BlackBerry OS 10.