1 min

De populaire chatdienst WhatsApp heeft bekendgemaakt dat de ondersteuning voor een aantal oude en minder populaire besturingssystemen wordt gestopt. Het meest opvallende is de staking van de ondersteuning voor BlackBerry OS 10, dat nog relatief nieuw is.

De redenering voor het stoppen van ondersteuning voor de diverse platform is dat de smartphone-verkopen tegenwoordig vrijwel geheel ten prooi van Android, iOS en Windows 10 Mobile vallen. Andere mobiele platformen worden om deze reden kind van de rekening. De ondersteuning loopt nog tot eind dit jaar.

Het meest opvallende is de stopzetting van ondersteuning van alle besturingssystemen van BlackBerry, inclusief BlackBerry OS 10 dat begin 2013 werd gelanceerd en waar een hele rits recente BlackBerry-toestellen op draaien.

Ook ondersteuning voor Nokia S40 en Symbian S60 wordt gestaakt. Wat betreft Android zal de ondersteuning voor Android 2.1 en Android 2.2 worden gestaakt, deze versies zijn ongeveer zes jaar oud, volgens Google’s cijfers is het marktaandeel van deze Android-versies bijna nul. Als laatste zal ook Windows Phone 7.1 niet meer ondersteund worden.

Mensen die nog gebruikmaken van een van de genoemde besturingssystemen, moeten volgens WhatsApp indien mogelijk upgraden en anders overstappen op een nieuw toestel.