Google heeft een nieuwe applicatie in de App Store geplaatst, waarmee eenvoudig een video opgenomen kan worden, om deze vervolgens direct naar YouTube te uploaden. Merkwaardig is dat deze applicatie op het moment exclusief beschikbaar is voor de iPhone en iPod Touch en dus niet voor Android-toestellen.

De nieuwe YouTube Capture-applicatie stelt de gebruiker in staat om video’s op te nemen via de applicatie en deze vervolgens optioneel te voorzien van ondertiteling. Daarna kan gekozen worden om een link te delen via Google+, Facebook of Twitter. Als laatste hoeft alleen nog maar op de deelknop gedrukt te worden, om je versgeschoten film te delen via YouTube. Daarnaast is het ook mogelijk om de film te uploaden in de categorie privé, publiekelijk of niet-geïndexeerd.

De applicatie is vooralsnog alleen beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch, wel stelt Google dat een Android-applicatie in de toekomst zal volgen. Hieronder een video van de applicatie in actie. De applicatie is in de App Store te vinden.