1 min

Er brak maandag grote paniek uit onder Instagram-gebruikers. Er werd namelijk duidelijk dat het bedrijf dankzij het nieuwe privacybeleid en gebruikersvoorwaarden het recht kreeg om de foto’s die geplaatst werden zonder compensatie voor de uploader te verkopen aan adverteerders.

Instagram’s mede-oprichter Kevin Systrom probeert nu via de officiële blog van Instagram uit te leggen dat het allemaal een misverstand is. Systrom beweert dat Instagram helemaal niet van plan is de foto’s van gebruikers te verkopen. Systrom schrijft: "Wanneer we kijken naar de feedback van gebruikers en verhalen in de pers, zien we dat het nodig is om specifieke gedeeltes in onze voorwaarden aan te passen, zodat het duidelijk wordt wat er met je foto’s gebeuren gaat."

Echter lijkt het erop dat het kwaad al geschied is voor Instagram. National Geographic heeft de knoop al doorgehakt en heeft aangegeven geen nieuwe foto’s meer te uploaden onder de nieuwe controversiële gebruikersvoorwaarden. National Geographic heeft een van de populairste Instagram-accounts op het sociale platform met 640.000 volgers, je zou dus ook kunnen stellen dat dit een van de invloedrijkste accounts is op Instagram. Hoeveel Instagram-gebruikers nu de handdoek in de ring gaan gooien, is vooralsnog niet bekend, maar dat dit een staartje gaat krijgen voor het bedrijf, ligt voor de hand.