Voor diegenen die nog een lading foto’s klaar hebben staan om naar Facebook te uploaden, is er goed nieuws, Facebook bracht gisteren een nieuwe drag-and-drop-functionaliteit uit, die het weer wat makkelijker moet maken om je albums aan te vullen.

Naast de nieuwe drag-and-drop-functionaliteit voor foto’s, brengt Facebook ook een verandering aan de tijdlijn. Deze wijziging zorgt voor een versimpelde tijdlijn, waarin zaken als navigatie met behulp van thumbnails worden ingeruild voor simpele tabs. Ook is de nieuwsfeed gemigreerd naar één kolom. De veranderingen aan Facebook worden gefaseerd uitgebracht, beginnend bij een select aantal gebruikers.

Verder kondigt Facebook ook een aantal nieuwe updates aan die vanaf heden voor alle gebruikers zichtbaar zouden moeten zijn. Hieronder vallen de nieuwe privacyfuncties die Facebook vorige week aankondigde, een aanpassing van het activiteitenlogboek die het makkelijker moet maken voor gebruikers om te zien in welke berichten en foto’s zij genoemd zijn. Ook is er de mogelijkheid om makkelijk tags van foto’s van andere te verwijderen en een vriend te verzoeken om een geplaatste foto te verwijderen.