1 min Applications

Mark Rutte stoot Geert Wilders van Twitter-troon

Uit een onderzoek van PeerReach blijkt dat Geert Wilders dit jaar niet meer de meest besproken persoon op Twitter is onder Nederlandse Twitteraars. De blonde politicus wordt voorbij gestoken door Premier Mark Rutte en Barack Obama. De Nederlandse minister-president werd maar liefst 790.000 keer genoemd op de microblogdienst, daarna volgden Obama en Wilders.

Saillant detail bij de benoeming van meest besproken persoon is dat Nederlanders de naam Mark Rutte opvallend vaak noemen in combinatie met de hashtag #fail. Rutte was overigens niet de meest beklaagde partij op internet, die twijfelachtige eer komt toe aan ‘De Media’ en telecomprovider UPC, Rutte volgt op de derde plaats.

De meest invloedrijke Twitteraars zijn respectievelijk 3FM-deejay Giel Beelen, oud-GroenLinks-leidster Femke Halsema en comediant Jeroen van Koningsbrugge.

PeerReach is een zoekmachine die gespecialiseerd is op het doorzoeken van sociale netwerken. Een uitgebreidere lijst is terug te vinden op de website van PeerReach.

Bron:PeerReach Jaaroverzicht 2012