Nederlandse gebruikers van Twitter hebben net als andere Twitteraars wereldwijd op technologiegebied het meest getweet over de iPad en Facebook. Dit blijkt uit een Twitter-jaaroverzicht van Twirus. Daarnaast werd ook veel gesproken over personen als Geert Wilders, het CDA en televisieprogramma The Voice of Holland.

Op de website van Twirus presenteert Nico Schoonderwoerd het complete Twitter-jaaroverzicht. De lijst laat onder meer de tien meest besproken personen, bedrijven en evenementen zien waarover veel werd getwitterd in het afgelopen jaar. Zo staat de Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika (#wk2010) en de Tweede Kamer verkiezingen (#tk2010) boven aan in de lijst van meest besproken evenementen van 2010.

# Mensen Film & TV Tech
1 Geert Wilders The Voice of holland iPad
2 Mark Rutte De Wereld Draait Door Facebook
3 Job Cohen Pauw en Witteman Apple
4 Justin Bieber Oh Oh Cherso Hyves
5 Jan-Peter Balkenende X-Factor BlackBerry
6 Lady Gaga Knevel & van de Brink HTC
7 Joran van der Sloot Pownews Windows
8 Luis Suarez Harry Potter TweetDeck
9 Wesley Sneijder Goede Tijden Slechte Tijden Linkedin
10 Barack Obama So You Think You Can Dance SamSung

Merken als BlackBerry en Windows scoren hoog in de lijst. Maar ook fabrikanten als Samsung en HTC staat in het rijtje van de meest besproken onderwerpen van 2010. Tot slot heeft Twirus ook de onderwerpen opgesteld die vooral negatief in het nieuws waren, hier scoort de Nederlandse Spoorwegen (NS) het hoogst gevolgd door T-mobile en KPN.