1 miljoen Nederlandstalige mensen op Twitter

Volgens onderzoeksbureau PeerReach zijn er 1 miljoen Nederlandstalige mensen actief op Twitter. Er zijn in totaal zo’n 5 miljoen accounts, waarvan dus ook een groot deel niet in gebruik is. Nederlandstalige gebruikers staan wereldwijd gezien op de 15e plaats met deze gegevens. In de Verenigde Staten, Japan en Indonesië is het gebruik van Twitter het hoogst.

Om aan het stempel actief te voldoen moet via een Twitter-account in een maand tijd minstens één tweet verzonden zijn. Aan dat criterium voldoen zo’n 1,05 miljoen Nederlandse accounts. Van deze groep actieve gebruikers is 53 procent van het vrouwelijke geslacht en 64 procent van de mensen is een tiener.

Daarmee ligt de gemiddelde leeftijd van Twitterend Nederland en België laag: 24,5 jaar. Bij vrouwen ligt de gemiddelde leeftijd overigens aanzienlijk lager dan bij mannen; respectievelijk 23 en 26 jaar.

Gemiddeld heeft een Twitteraar zelf 47 volgers en worden 89 anderen gevolgd. Dat grote verschil zit volgens PeerReach in het volgen van accounts van bekendheden, die meestal niet terug volgen.

De meest invloedrijke mensen op Twitter zijn Giel Beelen, Carice van Houten en Een Jurk, de laatste partij bestaat uit het cabaretduo Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge. De meest invloedrijke Twiteraars hebben overigens niet de meeste volgers, dat zijn namelijk voetballers Irfan Bachdim, Robin van Persie en DJ Tiesto, zij beschikken respectievelijk over 4,19, 3,82 en 2,23 miljoen volgers.

Bron:PeerReach Blog