1 min

Een nieuwe patentaanvraag van Sony wijst er op dat het Japanse bedrijf van plan zou kunnen zijn om de PlayStation 4 geen tweedehands-games games af te laten spelen, dankzij een RFID-chip. Door middel van deze chip zou de spelcomputer kunnen controleren of de desbetreffende schijf al gekoppeld is aan een andere console of account.

De patentaanvraag omschrijft zelfs dat de console geen internetverbinding nodig heeft om te controleren of de schijf al gekoppeld is. De patentaanvraag is overigens geen garantie voor aanwezigheid van de technologie in een volgende spelcomputer van het Japanse bedrijf, maar kan er natuurlijk wel op duiden. Als Sony er inderdaad voor kiest om de technologie in te bouwen, zou het de mogelijkheid hebben om de tweedehands-markt effectief om zeep te helpen, of veranderen.

Sony kan gebruikte games blokkeren of restricties opleggen, maar gamers de keus geven om een bedrag te betalen om de game alsnog te mogen spelen. Momenteel gebeurt dit ook al met de online gedeeltes van games middels een systeem met codes welke maar één keer geactiveerd kunnen worden.