In december vorig jaar kondigde Valve een nieuwe beta-functionaliteit voor Steam aan, de zogenaamde Steam-Gidsen. Met deze functionaliteit kan de community eigen gemaakte walkthroughs, how-to’s en tips plaatsen om andere gamers een helpende hand te bieden. Inmiddels is de functionaliteit uit de betafase gehaald en officieel geïntegreerd in het platform.

De Steam CommunityHub beschikt vanaf nu over een nieuwe categorie, het tabblad Gidsen. Hier kunnen alle Steam-gebruikers eigengemaakte gidsen plaatsen en zijn er ook al meer dan 1250 gidsen te raadplegen.

Gidsen kunnen gemaakt worden voor alle software en games die via Steam worden aangeboden en kunnen naast tekst ook screenshots en afbeeldingen van het spel of zelfs YouTube video’s bevatten.

De nieuwe Steam-Gidsen zijn voor het gemak ook te raadplegen tijdens het spelen van een spel door de toetscombinatie Shift + Tab te gebruiken, hierdoor verschijnt er een overlay met onder andere de meest gewaardeerde gidsen, recent bekeken gidsen en favoriete gidsen.