1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Valve heeft een nieuwe functie voor Steam aangekondigd, namelijk Game Guides. De functie stelt de community in staat om walkthroughs en how-tos te publiceren.

In een Steam-forumpost laat Valve UI-designer "Alden" weten dat het met Game Guides mogelijk wordt om afbeeldingen, screenshots en YouTube-video’s in te voegen en te uploaden. Daarnaast zal het mogelijk worden om samen te werken aan een Game Guide.

Steam Game Guides is slechts een van de vele nieuwe functies die Valve recentelijk heeft geïntroduceerd voor Steam. Gisteren kwam Valve met Steam Community Market, nog in bèta, waarmee spelers de mogelijkheid krijgen om hun digitale in-gamegoederen door te verkopen voor Steam Wallet-geld. Daarnaast lanceerde het bedrijf eerder Big Picture, een interface bedoeld voor de gamecontroller, Linux-ondersteuning en de mogelijkheid voor uitgevers om ook niet-gamesoftware op Steam te zetten.

Op dit moment verkeert Game Guides nog in het bètastadium. Schrijvers die graag aan de slag willen kunnen zich via deze forumpost op het Steam-forum aanmelden. Een voorbeeld van een Game Guide is hier te vinden voor de game Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad.