1 min

In slechts een dag tijd zou Kim Dotcom’s nieuwe project Mega al meer dan een miljoen gebruikers hebben verworven. Gedurende een uitgebreid evenement waarbij de dienst gelanceerd werd presenteerde Dotcom dit indrukwekkende cijfer.

Minder dan een dag na de lancering van Mega mag de dienst zijn miljoenste gebruiker al verwelkomen, zo maakt Dotcom zelf bekend. Hierbij zijn gebruikers die zich van tevoren al registreerden overigens wel meegeteld.

Mega is een dienst die werd opgericht nadat Dotcom’s vorige service MegaUpload door het Amerikaanse rechtssysteem offline werd gehaald, precies een jaar geleden. Sinds die gebeurtenis is Kim Dotcom bezig geweest met het bouwen van Mega, wat van de grond af werd opgebouwd en zodoende weinig tot geen code deelt met MegaUpload. Dotcom heeft bij het bouwen van Mega zo veel mogelijk rekening gehouden met de wetten. Volgens Dotcom zou Mega hierdoor zo goed als immuun moeten zijn voor gerechtelijke acties van partijen zoals auteursrechthouders.

Een zesdelig videoverslag van het lanceringsevenement is te zien op YouTube, onderstaand vind je het eerste deel, waarin je kan doorklikken naar de volgende delen.