Ondernemer Kim Dotcom gaat zijn versleutelde dataopslagdienst Mega uitbreiden met gecodeerde e-mail. Het in januari opgerichte Mega beveiligt de e-mail, zodat overheden en providers deze niet meer kunnen inkijken.

De nieuwe site Mega heeft volgens Nieuw-Zeelander Dotcom een maand na oprichting al meer dan 3 miljoen geregistreerde gebruikers, die in totaal al 125 miljoen bestanden uploadden. "We zien echt grote vraag naar deze opslag," zegt de ondernemer. "We gaan de dienst uitbreiden met beveiligde e-mail die volledig wordt gecodeerd, zodat je geen zorgen hebt dat een overheid of internet service provider naar je mail kijkt."

Dotcom, de man achter voormalig datagigant MegaUpload is vorig jaar in Amerika aangeklaagd voor copyright-schending en heeft toegekeken hoe zijn activa zijn bevroren in afwachting van het proces. De grondlegger heeft nog altijd geen grip op zijn geld.

Dotcom wil het proces ongeldig laten verklaren en beschuldigt de Amerikaanse overheid van het hacken van de wet, door eigen wetgeving te negeren. Volgens Dotcom voldeed MegaUpload aan de Digital Millennium Copyright Act.

De ondernemer kwam in januari 2011 in opspraak toen hij zinkend schip Letsbuyit.com kocht en zei er 50 miljoen in te gaan steken, maar de aandelen verkocht na de impuls die zijn uitspraak teweegbracht. Dotcom maakte toen 1,5 miljoen winst. In 2002 werd de man al eens veroordeeld voor verduistering.