1 min

Volgens Eurogamer zal zowel de volgende Xbox- als PlayStation-spelcomputer beschikken over AMD’s Jaguar-platform, inclusief een octa-core CPU, geklokt op 1.6 GHz. Daarnaast zal de PlayStation grafische ondersteuning krijgen van een AMD Radeon 7970M. Over de GPU van Microsoft’s console is op dit moment niets bekend. Eind vorige week waren er ook al sterke geruchten over de specificaties van de consoles.

Daarnaast wordt ook aangegeven dat Orbis, zoals de codenaam van de PlayStation luidt, gaat beschikken over 4GB GDDR5-werkgeheugen. De volgende Xbox, welke codenaam Durango draagt, krijgt de beschikking over 8GB DDR3-werkgeheugen. Ook werd nogmaals onderschreven dat Orbis 1GB zal reserveren voor het besturingssysteem. Bij Durango zou hiervoor naar verluidt zelfs 3GB worden gereserveerd.

Geruchten omtrent de naar verluidt op handen zijnde Xbox set-top box en de 7 inch Xbox Surface-tablet konden niet bevestigd worden. Het gerucht gaat wel dat de set-top box uit gaat komen rond dezelfde tijd als de nieuwe console van Microsoft.