1 min

Het Bing-team van Microsoft heeft inmiddels al een aantal applicaties ontwikkeld voor Windows 8 en Windows RT. Hiertoe behoren applicaties over nieuws, weer, financiële zaken, reisinformatie en plattegronden. Gisteren heeft Microsoft via een blogbericht inzicht gegeven in hoe deze applicaties gebouwd zijn.

Uit de blog valt te halen dat de Bing-divisie al bijna een jaar geleden de zoekapplicatie voor Windows 8 ontwikkeld had. Ook komt in het bericht naar voren dat bijna alle applicaties gebouwd zijn met Javascript en HTML, op de kaarten-applicatie na. Deze laatste werd namelijk ontwikkeld met XAML en C#. Alle applicaties maken gebruik van client-side-caching. Dit betekent dat bepaalde data op de computer van de gebruiker opgeslagen wordt, zodat het niet opnieuw opgehaald hoeft te worden.

Een van de redenen waarom Microsoft zo veel applicaties heeft ontwikkeld, is om andere ontwikkelaars een voorbeeld te geven van welke mogelijkheden een applicatie heeft. Zo ondersteunen alle door het Bing-team gemaakte applicaties Windows 8-functies zoals de snapview, een navigatiebalk bovenaan, een actiebalk onderaan en daarnaast ondersteuning voor charms, zoeken en printen.

Naast al deze informatie staan er ook nog een hoop technische details in het blogbericht. Wanneer je hier nieuwsgierig naar bent, kun je daar de blog over raadplegen.