1 min

Het Bing-team van Microsoft heeft al een aantal Windows 8-apps ontwikkeld die informatie geven over het weer, nieuws en financiële zaken. Als de laatste geruchten waar zijn, wordt dit team momenteel versterkt met mensen die bekend zijn met Augmented Reality (AR) en toegevoegde realiteit-features.

Dit zou erop wijzen dat er Windows 8-applicaties aan zitten te komen met AR-mogelijkheden. De toepassingen kunnen overigens nog allerlei verschillende zaken zijn, denk bijvoorbeeld aan slimme camera’s, visuele- en audio-herkenning, optische herkenning van mensen, het vertalen van borden in een onbekende taal of alternatieve aansturing van gebruikersinterfaces (zoals de Google Glasses of Xbox Kinect).

Toch lijken de applicaties niet het belangrijkste wapenfeit van wat Bing-team hier van plan is. Het team is namelijk bezig met de ontwikkeling van een SDK, die wanneer af gebruikt kan worden door andere partijen om AR-functies in hun software te implementeren. Hiermee zou Microsoft een stap vooruit zetten, die concurrenten Google en Apple vooralsnog niet hebben gedaan.