Het leek erop dat Twitter had besloten om Vine helemaal te gaan sluiten. Vorige maand kwam het bedrijf tot die beslissing, maar er zouden meerdere bedrijven zijn die interesse hebben getoond in Vine, de verkoop van Vine zou nu door Twitter worden overwogen.

Dit meldt technologiewebsite Techcrunch op basis van “meerdere bronnen” bij Twitter. In eerste instantie zouden er tien bedrijven zijn geweest met interesse in een overname, maar ondertussen heeft Twitter dat aantal naar vijf potentiële kandidaten teruggebracht. Een verkoop zou niet tot gigantische inkomsten leiden.

Bronnen van Techcrunch stellen namelijk dat “enkele van de biedingen minder dan 10 miljoen dollar bedragen”. Mocht het tot een akkoord komen met Twitter en een van de bedrijven, waaronder volgens de geruchten de Japanse gaming en messaging onderneming LINE, zou Vine nog geld kunnen opleveren.

Twitter heeft de berichten die binnenstromen op Vine namelijk geïntegreerd in de streams van gebruikers. Die integratie past bij de strategie van Twitter om meer nadruk te leggen op video’s. Het verdient daarnaast geld aan Vine middels adverteerders die gebruikers van Vine tegen geld hun producten laten gebruiken.

Op 27 oktober kondigde Twitter aan dat het van plan was Vine helemaal te sluiten. De content van gebruikers zou beschikbaar blijven, en downloadbaar zijn, maar de app zelf zou geen nieuwe functies meer krijgen. Het precieze plan van aanpak van Twitter met betrekking tot het sluiten van de app is niet bekend, daar gaf het namelijk geen details over vrij.