Op 20 februari hield Sony een grote persconferentie waarin de PlayStation 4 werd aangekondigd. Tijdens de twee uur durende presentatie kwamen verschillende gamedemonstraties voorbij en een glimp van de nieuwe gebruikersinterface van de PlayStation 4. Vandaag heeft Sony een aantal afbeeldingen vrijgegeven van de nieuwe interface.

De interface is in de galerij onder dit artikel te bekijken. Wat opvalt is dat er heel veel blauw is gebruikt, naast veel gradiënten. Uiteraard verschillen de smaken van gebruikers altijd dus de een zal het mooi vinden en de andere wat minder. De grote vraag die wij hebben na het zien van deze afbeeldingen is of de PlayStation 4 zelf ook blauw gekleurd zal zijn? Het uiterlijk van de console zelf is namelijk iets wat Sony nog niet heeft getoond. Hiermee wacht het Japanse bedrijf waarschijnlijk tot de E3-beurs in Los Angeles.

Waarschijnlijk verschijnen zowel de PlayStation 4 als de opvolger van de Xbox 360 dit jaar of begin volgend jaar op de markt en begint de strijd om de consolegamer weer van voor af aan. Microsoft houdt waarschijnlijk een presentatie in april om de opvolger van de Xbox 360 aan te kondigen. Eerder vandaag meldden we al dat de nieuwe Xbox waarschijnlijk een processor met acht cores krijgt.