Ondanks dat Microsoft nog niets officieel aangekondigd heeft, wordt over het algemeen aangenomen dat het Amerikaanse bedrijf nog dit jaar op de proppen komt met de derde Xbox-console. Geruchten doen nu de ronde dat een nieuwe game uit de Project Gotham Racing-reeks zijn opwachting zal maken bij de lancering van de console.

Microsoft heet niets ontkend noch bevestigd over de komst van een volgende Xbox, het is dus nog afwachten of de nieuwe spelcomputer inderdaad in 2013 zijn opwachting zal maken. De geruchten concentreren zich echter niet alleen meer op de console zelf, maar ook op de games die het apparaat vanaf de eerste verkoopdag zullen vergezellen.

Dat er in ieder geval een nieuwe Project Gotham Racing-game beschikbaar komt bij de nieuwe Xbox is geen rare aanname. Toen de originele Xbox in 2001 de winkels belandde was dat samen met het originele Project Gotham Racing terwijl het derde deel uit de reeks in 2005 werd uitgebracht toen de Xbox 360 uitkwam.

Bizarre Creations, de ontwikkelaar van de vorige vier delen van Project Gotham Racing, bestaat niet meer, de ontwikkelstudio werd in 2011 opgeheven. Een nieuwe ontwikkelstudio die voor een groot deel bestaat uit oud-werknemers van Bizarre Creations werd al kort na de opheffing uit de grond gestampt en draagt de naam Lucid Games.

Dat team zou volgens anonieme bronnen nu werken aan PGR 5, een teaser die op de website van de studio werd geplaatst duidt eveneens op een nieuwe race-game. De afbeelding vind je bovenaan dit artikel.