1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Softwarefabrikant Microsoft reageert op de vragen rondom de beperkte overdraagbaarheid van de Office 2013-licentie naar een nieuw systeem. Met een overzichtelijk schema hoopt het bedrijf alle vragen te beantwoorden.

Eerder deze week rinkelden bellen toen duidelijk werd dat de licentie voor Office 2013 (review) geldig is voor één enkel systeem. Zo blokkeert Microsoft de mogelijkheid om het pakket te installeren op een nieuwe computer, ook niet wanneer het huidige systeem bijvoorbeeld gestolen is.


Microsoft benadrukt dat de beperkte overdraagbaarheid ook al van toepassing was op een deel van de licenties voor het Office 2010-pakket. Het schema is de volgende bevestiging dat Microsoft graag wil dat Office-gebruikers een Office 365-abonnement kopen. Microsoft doet dit door voordelen ten opzichte van de alternatieve productlicentie aan te bieden.

De strategie van de softwaregigant lijkt zich niet in het voordeel van de consument te ontvouwen, des te meer na de ontdekking van een flinke en vooral stille prijsverhoging voor Office 2011 op de Mac.