1 min

Microsoft heeft bevestigd dat het onmogelijk is om een licentie voor Office 2013 over te zetten op een ander systeem, wanneer die licentie eenmaal geactiveerd is. Deze aanpak geldt voor alle versies van de kantoorsoftware.

Met veel versies van Office 2010 was het mogelijk om een licentie over te zetten naar een ander systeem. Die aanpak wordt met Office 2013 flink overhoop gegooid, want zelfs als je laptop gestolen wordt is het niet meer mogelijk om je licentie nog terug te krijgen. Het nieuws rondom de licenties voor Office 2013 werd door Microsoft pas bekend gemaakt toen er naar gevraagd werd door een journalist.

Microsoft’s besluit wordt al gezien als een nieuwe stap om gebruikers meer en meer richting Office 365 te duwen. Microsoft benadrukt maar weer eens dat het met die dienst mogelijk is om meerdere systemen in gebruik te nemen. Met Office 365 kunnen gebruikers maximaal vijf systemen gebruiken, waarmee de software inderdaad meer vrijheid geeft dan Office 2013. Daar staat echter wel tegenover dat Office 365 een maandelijkse bijdrage vereist waar men voor Office 2013 slechts eenmalig betaalt. Totdat je laptop gestolen wordt of kapot gaat natuurlijk.