Google’s Chromebooks hadden het al langer, maar nu kunnen ook Windows-gebruikers de App Launcher te pakken krijgen. De App Launcher komt beschikbaar op voorwaarde dat gebruikers de laatste ontwikkelaarsversie van Chrome installeren.

Een preview is te krijgen via het ontwikkelaarskanaal van Chrome. Voordat het verse programma in de taakbalk verschijnt, moet de gebruiker een Chrome-applicatie installeren. De app is geschreven in HTML, CSS en Javascript en werkt los van de browser in een standaard offline-modus. Vanuit de App Launcher is het mogelijk om Chrome-applicaties vanuit de Windows-taakbalk op de starten.

Integratie met de Chrome Web Store laat nog even op zich wachten, maar suggesties zijn te vinden op het Chromium blog. Een andere optie is natuurlijk om het heft in eigen hand te nemen en zelf een app te ontwikkelen.

Ook Linux en Mac OS X staan op het lijstje voor de toevoeging van de App Laucher, maar een datum voor het debuut op deze besturingssysteem via het ontwikkelaarskanaal is niet genoemd.