2min

Nu Windows 8 is verschenen heeft de Windows taakbalk een stuk minder prominente rol gekregen. Dit houdt Google er echter niet van om de Chrome browser verder uit te breiden met een functionaliteit voor de taakbalk. Google Chrome krijgt wellicht de mogelijkheid om vanuit de taakbalk een snelstartmenu op te roepen om direct en snel Chrome webapps op te starten.

Hoewel de meeste mensen Google Chrome gebruiken om over het internet te surfen beschikt Chrome ook over de mogelijkheid om mini applicaties te installeren en uit te voeren vanuit de browser. Het besturingssysteem van Google, Chrome Web OS, is hier in principe volledig op gericht maar de browser kan ook prima overweg met deze apps.

In de nieuwste ontwikkelversie van Google Chrome beschikt de browser over een soort snelstartmenu om de Chrome webapps op te starten. Of deze functionaliteit ook de uiteindelijke Chrome-versie zal gaan halen is nog even afwachten. Het is bekend dat Google allerlei functionaliteit bedenkt en maakt waarvan een deel nooit de uiteindelijk versie zal gaan halen. De functionaliteit moet ook handmatig worden geactiveerd door de pagina chrome://flags te openen en de functionaliteit ‘Show Chrome Apps Launcher’ te activeren.

Op het moment van schrijven merken we dat er nog wel wat bugs in de applicatie zitten, maar dit zal in nieuwe versies ongetwijfeld opgelost worden. Soms opent Chrome namelijk nog een nieuw venster in plaats van het snelstartmenu. Het snelstartmenu werkt ook in Windows 8 maar zal minder succesvol kunnen zijn dan in voorgaande Windows-versies door de overkoepelende moderne interface.