Google heeft de Chrome App Launcher nu beschikbaar gemaakt voor Windows 7 en Windows 8. In de meest recente stabiele versie van Chrome kan de App Launcher nu worden geïnstalleerd vanuit de Chrome Webstore. Daarna zal er een icoon verschijnen op het Windows 8-startscherm, de taakbalk en de desktop.

Met de Chrome App Launcher kan je zeer eenvoudig en snel applicaties opstarten die je met de Chrome WebStore hebt geïnstalleerd. Bijvoorbeeld de offline versie van GMail of Google Docs. Ook zijn er populaire spelletjes te vinden als Angry Birds. De Chrome App Launcher wordt standaard meegeleverd op Chromebooks van Google en kent daar zijn oorsprong.

Sinds enkele maanden was het al mogelijk op de Chrome App Launcher in de ontwikkeleditie van Chrome te installeren. Nu kunnen alle Chrome gebruikers met een Windows 7 of Windows 8 pc de launcher installeren. Google heeft ervoor gekozen de App Launcher niet standaard mee te installeren.

Standaard zijn er al wat applicaties inbegrepen in de app launcher, zo kan je er zeer snel gebruik worden gemaakt van Chrome, Gmail, YouTube, Google Drive, de Chrome Store en enkele andere applicaties, zie bovenstaande afbeelding.