1 min

Een aantal jaar geleden werd de Chrome App-launcher toegevoegd aan Chrome en werd het mogelijk om vanuit deze applauncher direct Chrome Apps op te starten. De launcher kwam echter niet alleen beschikbaar voor Chrome OS, maar ook voor Windows, Mac OS en Linux. Google heeft besloten de launcher alleen nog in Chrome OS te voeren en te verwijderen uit de andere besturingssystemen.

De Chrome App-launcher maakt het mogelijk om buiten de browser om een venster te openen met alle Chrome-apps en deze vervolgens direct op te starten door op het icoon te klikken. Deze App-launcher gaat het veld ruimen, Google heeft bekendgemaakt deze App Launcher in juli te gaan verwijderen uit Windows, Mac OS en Linux.

In Chrome OS blijft de App Launcher wel gewoon aanwezig omdat die daar onderdeel uit maakt van het besturingssysteem. Google wil dat Chrome weer eenvoudiger wordt en alleen draait om zijn primaire taken als browser en niet allerlei randzaken. Het Notificatiecentrum werd om dezelfde reden al in een eerder stadium geschrapt.